حسابداری صنعتی




  • 7 خرداد 1396
    نقطه سربسر و حاشیه فروش

    نقطه سربسر و حاشیه فروش

    حاشیه فروش را می توان آن بخش از مبلغ فروش توصیف کرد که در پوشش هزینه های ثابت و ایجاد سود نقش دارد مثلا حاشیه فروش یک واحد محصول معرف مبلغ افزایش در سود ناشی از ساخت و فروش آن واحد محصول اضافی است.
    هزینه های ثابت با افزایش تولید و فروش تغییر نمی کند.
    در نتیجه اگر مثلا حاشیه فروش حاصل از تولید و فروش یک واحد محصول معادل مبلغ 5000 ریال باشد، فروش 100 واحد محصول اضافی باعث افزایش سود یا کاهش زیان، حسب مورد به مبلغ 500000 ریال خواهد شد.

     

    به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

  • 14 آذر 1395
    محرک بها  در حسابداری صنعتی

    محرک بها در حسابداری صنعتی

    عامل یا محرک بها در یک انباره ی بها ، یک پارامتر قابل اندازه گیری است که با تغییر آن ، کل بهای آن انباره و بهای موضوع تعیین بها تغییر می کند .

    هرگونه تغییر در عامل بها ، موجب تغییر در بهای کل خواهد شد . محرک بها ی هر انباره "علت" و مجموع بهای آن انباره " معلول" است . بنابراین اگر شرکتی بخواهد بهای چیزی را کاهش دهد لازم است محرک آن راکاهش و یا تعدیل نماید و اصولا اهمیت بحث محرک بها ناشی از همین موضوع است . عامل بها می تواند یک پارامتر پولی مانند بهای دستمزد مستقیم و یا یک پارامتر غیر پولی مانند تعداد محصول تولید شده باشد . در انباره های مختلف بها ، شناسایی محرک بها دارای درجات مختلفی از پیچیدگی است .
    برای تعیین محرک بهای هر چیز معمولا از تکنیک های آماری استفاده می شود . بدین ترتیب که محرک های احتمالی هر انباره را به عنوان متغیر مستقل و بهای انباره ی مورد نظر را به عنوان متغیر وابسته در نظر می گیرند و بر اساس داده های تاریخی ، بین متغیر های مستقل و وابسته ارتباط آماری را محاسبه و هرکدام که از شدت ارتباط و توان از ارزش بهتری برخوردار باشد به عنوان (محرک بهای غالب) شناسایی و مورد استفاده قرار میگیرد . نبود یک عامل یا محرک بهای قوی می تواند نشان دهنده ی متجانس نبودن عوامل موجود در انباره باشد .....

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 10 آذر 1395
    بهایابی و موضوع تعیین بها

    بهایابی و موضوع تعیین بها

    فرایند تعیین بها ی هر چیز را اصطلاحا بهایابی می نامند . به عبارت دیگر بهایابی مجموعه ی برنامه ها ، فعالیت ها و اقداماتی است که در جهت تعیین بهای ساخت یا ایجاد یک چیز صورت می گیرد.
    مراحل سیستم تعیین بها
    هر سیستم تعیین بها بطور معمول در دو مرحله پیش بینی و اجرا می گردد .
    1-    انباشت بها
    2-    تخصیص بها


    انباشت بها
    در مرحله ی انباشت بها معمولا بهای هر چیز بر اساس ماهیت طبیعی و یا سایر مبانی ، طبقه بندی و انباشت می شود که هرکدام از انواع آنها را انباره ی بها یا مخزن بها می نامند .
    انباره ی بها باید موضوعاتی را در بر داشته باشد که همگن باشند . منظور از همگن بودن موضوعات موجود در یک انباره ی بها ، این است که فعالیت هایی که در هر انباره قرار می گیرند لازم است دارای روابط علت و معلولی یکسان یا الگوی دریافت منافع مشابه باشند تا بتوان آنها را براساس یک مبنای مشترک تخصیص داد. هرچه انباره ها .....

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 9 آذر 1395
    مفاهیم حسابداری صنعتی

    مفاهیم حسابداری صنعتی

    در این پست مفاهیم حسابداری صنعتی به مرور قرار داده می شود برای دیدن مطالب هر قسمت روی آن کلیک نمایید .

    هزینه در مقابل بها

    بهایابی و موضوع تعیین بها

    مراحل سیستم تعیین بها

        انباشت بها
        تخصیص بها
        محرک بها
        مدیریت بها

    مبانی طبقه بندی بها

    طبقه بندی بها بر مبنای قابلیت رهگیری

        مستقیم یا غیر مستقیم بودن امری نسبی
        عوامل موثر بر مستقیم یا غیر مستقیم بودن بها

    برای دیدن لینک ها به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 9 آذر 1395
    هزینه در مقابل بها در حسابداری صنعتی

    هزینه در مقابل بها در حسابداری صنعتی

    هزینه : مبالغی است که بابت استفاده از خدمات خاصی به منظور اهدافی معین مصرف می شود .
    این مبالغ صرف شده ، منافعی را برای شرکت ایجاد کرده اند ولی اثری از آنها نمانده و یا اثر بجا مانده از آنها قابل اندازه گیری نیست . هدف دار بودن ، کنترل پذیری ، ارادی بودن و داشتن منافع گذشته و قرار گرفتن آنها در مقابل درآمد همان دوره ای که در آن تحقق یافته اند ، از ویژگی های بارز هزینه ها می باشد . این هزینه ها یا از همان مرحله نخست و در نطفه به عنوان هزینه ثبت شده اند و یا اینکه بخش فروش رفته ، مصرف شده ، منقضی شده و یا مستهلک شده ی دارایی ها می باشند که به ترتیب بهای ساخت کالای فروش رفته ، هزینه ی ملزومات ، هزینه ی بیمه و هزینه ی استهلاک ماشین آلات نمونه هایی از آنها می باشند . آیا مبالغ صرف شده برای تبلیغات هزینه است ؟ چرا ؟
    منظور از بها : منافع صرف شده بابت تحصیل یک منبع دیگر است که این منبع جدید دارای منافع متصور آتی می باشد .موادی که برای ساخت یک محصول به کار می رود ، هزینه نیست بلکه بها است ،زیرا مصرف این مواد بخشی از محصول ساخته شده را تشکیل می دهد که این محصول دارای منافع متصور آتی می باشد .به عبارت دیگر بها مبالغی است که منجر به ایجاد یا تحصیل منابعی می شود که این منابع به منظور کسب منافع آتی تحصیل یا ایجاد شده اند .دستمزدی که به پرسنل تولید داده می شود ، هزینه نیست بلکه....

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 2 آذر 1395
    کتاب حسابداری صنعتی مقدماتی

    کتاب حسابداری صنعتی مقدماتی

    حسابداری بهای تمام شده(صنعتی) انگلیسی (cost accounting) به شاخه ای از حسابداری اطلاق می شود که وظیفه اش جمع آوری اطلاعات مربوط به عوامل هزینه ،محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات ، همچنین ارائه روش های تقلیل بهای تمام شده تولیدات ، از طریق تجزیه و تحلیل گزارش ها و بررسی شیوه های تولید می باشد .

    کاربرد حسابداری بهای تمام شده (صنعتی ) فقط به نوع خاصی از صنعت محدود نمی شود برای مثال شرکت های حمل و نقل با استفاده از حسابداری بهای تمام شده می توانند هزینه حمل و نقل یک تن بار و یا جابجایی مسافر را در طول یک کیلومتر محاسبه نمایند .

    کتاب حسابداری صنعتی مقدماتی توسط ابواقاسم عشقی ، محمد رضا جان پناه و .... تالیف شده و برای شاخه کارو دانش آماده گردیده است .

    که در زیر فایل کامل آن بصورت پی دی اف آورده شده است .....

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 24 مهر 1395
    حسابداری صنعتی چیست؟

    حسابداری صنعتی چیست؟

    حسابداری صنعتی شاخه‌ای از علم و فن حسابداری است که وظیفه جمع آوری اطلاعات مربوط به عوامل هزینه و محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات را بر عهده داشته و با تجزیه و تحلیل گزارشها و بررسی راههای تولید، روشهای تقلیل بهای تمام شده تولیدات را بیان می‌کند.

    بنابراین، حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده، مدیران را در برنامه ریزی، کنترل و نظارت و بررسی نتایج فعالیتها، یاری می‌نماید. درنتیجه، مدیریت، بهای تمام شده تولیدات را محاسبه و کنترل خود را بر روی هزینه‌های مواد، دستمزد و سایر هزینه‌های تولید اعمال می‌کند.

    آشنایی با مفاهیم، تعاریف و اصطلاحات موجود در گزارشات حسابداری صنعتی:

     منظور از هزینه یابی و دایره هزینه یابی چیست؟

    هزینه یابی عبارت است از تعیین بهای تمام شده کالای ساخته شده و موجودی کالای در جریان ساخت. و منظور از دایره هزینه یابی دایره‌ای است که مسئولیت نگهداری اسناد و مدارک مرتبط با حسابداری عملیات تولیدی و غیرتولیدی را به عهده داشته و در ضمن وظیفه تجزیه و تحلیل کلیه هزینه‌های تولیدی، توزیع و فروش جهت ارائه و استفاده مدیریت را به عهده دارد. فعالیتهای دایره هزینه‌یابی در ارتباط با گذشته، حال و آینده واحد اقتصادی می‌باشد......

    به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

  • 9 دی 1394
    طبقه بندی هزینه ها در حسابداری صنعتی

    طبقه بندی هزینه ها در حسابداری صنعتی

    در این قسمت سعی داریم توضیح کاملی درباره طبقه بندی هزینه ها در حسابداری صنعتی ارائه نماییم .در حسابداری صنعتی هزینه هایی مانند مواد مستقیم ،دستمزد مستقیم و سربار وجود دارد که در حسابداری مالی از آنها استقاده نمی شود. برای درک بهتر از حسابداری صنعتی باید با روش های گوناگون طبقه بندی هزینه ها آشنا شوید.
     
    مبنای طبقه بندی هزینه ها:
    مبانی گواگونی جهت طبقه بندی هرینه ها در حسابداری صنعتی وجود دارد. عمده ترین طبقه بندی هزینه به شکل زیر می باشد:
    1- طبقه بندی طبیعی هزینه ها
    2- طبقه بندی هزینه ها بر اساس ارتباط آنها  با تولید محصول
    3- طبقه بندی هزینه ها  براساس ارتباط با حجم وتعداد تولید

     
    در زیر به توضیح هریک از موارد بالا می پردازیم .
     1- منظور از طبقه بندی طبیعی هزینه ها چیست؟
    در این طبقه بندی هزینه ها به هزینه ها ی ساخت (تولید ) و هزینه های اداری تفکیک می شود.
     الف- هزینه های ساخت:
    هزینه هایی می باشند که در کارخانه ها جهت تولید کالا و محصول به وجود می آیند مانند مواد اولیه مصرفی ، هزینه دستمزد و سایر هزینه های تولید .
    ب - هزینه های اداری:
    هزینه هایی که توسط بخشهای غیر تولیدی مانند بخش اداری ، بخش توزیع و فروش و سایر قسمتها ایجاد می شوند و به این هزینه ها، هزینه های عملیاتی نیز...

    به ادامه مطلب مراجعه نمایید .