حسابداری 20

  • صفحه اصلی



  • 1 مرداد 1400
    محاسبات عیدی پایان سال 1400

    محاسبات عیدی پایان سال 1400

    طبق قانون کار مبنای محاسبه عیدی، یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، بعنوان عیدی و پاداش می باشد، و مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
     
    از طرفی درخصوص کارکنانی که کمتر از یکسال در کارگاه کار کرده‌اند، باید مبلغ پرداختی به  به ماخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد، و مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده در فوق تجاوز نماید

    جدول محاسبات عیدی و پاداش پایان سال 1400 در ذیل آورده شده است .

     

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 31 تیر 1400
    آموزش حساب های انتظامی

    آموزش حساب های انتظامی

    تعریف حساب های انتظامی : به صورت کلی به حساب هایی که بابت امانت و ضمانت ( کالا و یا اسناد ) مورد استفاده قرار می گیرند و دارای ماهیت نباشند را حساب انتظامی گویند . این حساب ها بیشتر برای گزارش دهی مورد استفاده قرار می گیرد و نشان دهنده بدهی ها و یا درآمد های آتی و یا گذشته می باشد .
    برای مثال شرکت پیمانکاری جهت تعهد انجام کار چکی را به کارفرما میدهد و هنگام اتمام کار آن چک را دریافت می کند ، ما حسابداران این چک را که فقط جهت ضمانت و نه پاس شدن به کارفرما تحویل شده است را در حساب های انتظامی ثبت می کنیم .
    دلیل اینکه به این اسناد انتظامی گویند این است که در پایان دوره مالی نه در صورت سود و زیان و نه در ترازنامه منعکس نمی شود و تحت سرفصل حساب های انتظامی گزارش می شود .
    انواع اسناد تضمینی که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی بیشتر از آنها استفاده می کنند به ترتیب استفاده عبارتند از :
    • چک
    • سفته
    • ضمانت نامه بانکی
    • وجه نقد
    • اسناد ملکی
     
    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .
     
  • 27 تیر 1400
    محاسبات بیمه 1400

    محاسبات بیمه 1400

    بیمه تامین اجتماعی مرسوم ترین نوع بیمه در شرکت هاست که محاسبه ودارای سه قسمت حق بیمه کارگر ، سهم بیمه کارفرما و بیمه بیکاری می باشد . دو سهم اول را حسابدار محاسبه و سهم بیمه بیکاری بر مبنای حقوق روزانه کا پرسنل با ضریب 4 درصد به صورت اتوماتیک محاسبه می شود و در لیست بیمه به مجموع دو سهم اضافه و باید تا یاین برج بعد از هر ماه پرداخت شود وگرنه مشمول جریمه می شود .
    محاسبه حق بیمه 30 درصد از حقوق ماهانه کارگر می باشد که به شرح زیر می باشد .
    میزان حق بیمه: ۳۰ درصد (پایه حقوق ماهانه + بن کارگری + حق مسکن)
    سهم طرفین: کارفرما: ۲۳ درصد ، کارگر: ۷ درصد

     

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 26 تیر 1400
    حساب های تفصیلی شناور

    حساب های تفصیلی شناور

    در همه نرم افزار ها سطح حساب ها از کل شروع شده و سپس معین ان حساب ایجاد می شود و سپس سطح تفضیلی را برای آن ایجاد می کنیم برای مثال حساب پرداختنی حساب کل ماست ، معین آن بستانکاران تجاری و افراد و شرکت ها تفضیلی آن می باشد .
    در نمونه دیگر موجودی نقد و بانک سطح کل ، بانک ها معین ان و برای مثال بانک ملی تفضیلی آن می شود .
    تا اینجا هیچگونه مشکلی در حساب های تفضیلی وجود ندارد ولی به مثال زیر توجه کنید 
    آقای امینی در شرکت آلفا مشغول به کار می باشد ، ایشان کارپرداز شرکت نیز هست و دارای حساب تنخواه هم  هست .
    در ابتدای برج حساب تنخواه ایشان به مبلغ 10،000،000 ریال شارژ می شود . روز پانزدهم مبلغ 15،000،000 ریال مساعده دریافت می کند و در پایان برج حقوق ایشان ثبت می شود .
    در نرم افزار های با سطح تفضیلی ثابت ثبت ها به شرح زیر می شود .

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 25 تیر 1400
    حسابداری اموال و اثاثیه

    حسابداری اموال و اثاثیه

    بصورت کلی در هر شرکتی یک سری دارایی هایی وجود دارد از قبیل ساختمان ،ماشین آلات ، تجهیزات ،وسایل نقیله ، زمین و اموال و اثاثه . این دارایی ها در ترازنامه تحت عنوان دارایی های جاری و غیر جاری دسته بندی و گزارش می شوند .
    اثاثه بیشتر به اقلامی مانند میز ، مبل ، کامپیوتر ، مانیتور ، ماشین دوخت و بصورت کلی هر وسیله ای که جهت استفاده روزمره پرسنل شرکت مورد استفاده قرار می گیرد و در صورت نبود آنها روال کار ها برهم می ریزد اطلاق می گردد . 
    در شرکت ها معمولا وسایلی که در هر اتاق و مورد استفاده هر فرد می باشد را یادداشت و برچسب شماره دار اموال به آن زده و به فرد تحویل داده می شود و در هنگام استعفا و یا اخراج فرد از شرکت این وسایل را از وی تحویل می گیرند .
    در شرکت های بزرگ معمولا از سیستم های اموال و انبار در کنار هم استفاده می شود و یک فرد به عنوان امین اموال مسئولیت طبقه بندی و سرشماری سالیانه انها را بر عهده دارد .

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 24 تیر 1400
    ثبت حساب برگشت از فروش

    ثبت حساب برگشت از فروش

    تعریف : اگر پس از فروش کالا به هر دلیلی کل کالای فروش رفته و یا قسمتی از آن از طرف خریدار عودت شود ما ان را برگشت از فروش می نامیم .
    برگشت از فروش از نظر ماهیت بدهکار می باشد و در سمت راست ترازنامه قرار می گیرد .
    دلایل برگشت از فروش می تواند  معیوب بودن کالا ( از لحاظ فیزیکی ) و یا دفرمه شدن کالا هنگام ارسال پستی و نوع دیگر آن نیز که بیشتر در خرید های اینترنتی اتفاق می افتد همسان نبودن جنس فروخته شده با تبلیغات و عکس های  کالا باشد . البته بعضی از فروشگاه ها مهلت مرجوعی کالا را به مشتریان خود ارائه می دهند و هنگام مرجوعی کل مبلغ را به خریدار عودت می دهند . اما بعضی از شرکت ها پس از کسر مبلغی به عنوان خسارت الباقی مبلغ را به مشتری عودت می دهند .
    به هر دلیل پس از فروش  ، کالا برگشت بخورد ثبت های حسابداری آن چگونه می شود .
    اگر فروش نقدی باشد به اندازه مبلغ آن به فروشنده عودت داده می شود .

     

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 23 تیر 1400
    دلیل طبقه بندی هزینه ها در حسابداری

    دلیل طبقه بندی هزینه ها در حسابداری

    در حسابداری هزینه ها را در سه گروه اصلی قرار داده و هرکدام را به زیر مجموعه های کوچکتری دسته بندی می کنند اما دلیل این دسته بندی چیست ؟
    از لحاظ ماهیت حساب ، هزینه ها هیچ فرقی با یکدیگر ندارند و در صورت سود و زیان قرار می گیرند و از فروش کسر می گردند و سود خالص به دست می آید اما دلیل دسته بندی هزینه ها این است که مدیران شرکت بتوانند هزینه ها را کنترل کرده و برای رشد شرکت برنامه ریزی کند برای مثال پس از ثبت هزینه ها توسط حسابدار آنها را از وی دریافت کرده و برای تجزیه و تحلیل آنها را بررسی می کند . یکی از راه های پیشرفت شرکت این است که جایی در شرکت که هزینه ها زیاد است را شناسایی و کنترل نماید . پس از شناسایی هزینه ها ، برنامه لازم برای آنهایی را که غیر ضروری می باشند را اتخاذ نماید . 

     

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .

     

  • 22 تیر 1400
    ثبت حسابداری خرید و فروش اینترنتی

    ثبت حسابداری خرید و فروش اینترنتی

    در توضیح این نوع خرید فروش در ابتدا با ذکر مثال شرح می دهیم . فرض کنید شما کارخانه تولیدی کفش دارید  ، برای فروش بیشتر و موفق بجای فروش مستقیم توسط خودتان ، با سایت های فروش قرارداد بسته و در ازای فروش هر جفت کفش 20 درصد به آنها پورسانت می دهید . پس از آنکه فروش انجام شد و مشتری وجه را پرداخت نمود و ان شخص پورسانت خود را کسر نموده و مبلغ اصلی را به حساب شرکت واریز می نماید و کالا از انبار شرکت برای مشتری ارسال می شود .(توضیح اینکه این نوع فروش با نمایندگی تفاوت دارد ).

     

    به ادامه مطلب مراجعه فرمائید .