بورس و فرا بورس




  • 10 اسفند 1394
    کاهش شاخص بورس

    کاهش شاخص بورس

    در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با تعداد 1591 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 436 میلیارد تومان در 110 هزار نوبت دادوستد شد و شاخص بورس با افت 194 واحدی در ارتفاع 77 هزار و 539 واحد قرار گرفت.

    بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام نیز در روزجاری توسط نمادهای معاملاتی شپنا، تاپیکو و شبندر رقم خورد و در مقابل نماهای معاملاتی فارس، ورنا و اخابر با رشد خود مانع ریزش بیشتر شاخص شدند.

    به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

     
     
     
  • 3 بهمن 1394
    بازار فرابورس وتفاوت آن با بازار بورس

    بازار فرابورس وتفاوت آن با بازار بورس

    شرکت فرابورس ایران همچون دو بورس فعال کشور – بورس اوراق و بورس کالا- با مجوز شورای عالی بورس ایجاد شده و تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار قرار دارد، با این تفاوت که ورود به بازارهای فرابورس از شرایط و الزامات کمتری برخوردار بوده و شامل بازارهای متنوعی می‌باشد  .ورود به بازار اوراق بهادار ازجمله اهداف شرکت‌ها محسوب می‌شود. اما این واقعیت که دستیابی سریع و آسان به بازار اوراق بهادار برای تعداد عمده‌ای از شرکت‌های سهامی فعال در کشور میسر نبوده و این شرکت‌ها از مزایای بازار سرمایه محروم بوده‌اند قبل از ایجاد فرابورس مشهود بوده است.بنابراین فرابورس ایران با ساختار و جایگاه قانونی مشابه بورس ولی با شرایط پذیرش و معامله ساده تر ایجاد گردید تا حوزه شمول بازار سرمایه کشور را گسترش دهد. مهم‌ترین وظیفه فرابورس ایران، ساماندهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه می‌باشد که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را نداشته یا تمایل به ورود سریع‌تر به بازار را دارند، لذا رویه‌های پذیرش شرکت‌ها و تنوع شرایط پذیرش به گونه ایست که شرکت‌ها با احراز حداقل شرایط و در سریع ترین زمان ممکن، امکان ورود به بازار را داشته و از کلیه مزایای شرکت‌های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار استفاده کنند. نام این بازار در ایران از معادل انگلیسی آن over the counter گرفته شده است. به همین دلیل به این بازار اختصارا otc نیز گفته می‌شود. قابل ذکر است که سازمان بورس اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بر فعالیت‌های مالی و عملیاتی شرکت‌های بورس، فرابورس و بورس کالا نظارت کامل دارد....

    به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

  • 9 شهریور 1394
    ارزش اسمی ، ارزش دفتر و ارزش بازار یک سهم چیست ؟

    ارزش اسمی ، ارزش دفتر و ارزش بازار یک سهم چیست ؟

    ارزش دفتری (BOOK VALUE) چیست؟
    ارزش هر دارایی را آن گونه که در ترازنامه شرکت آمده است،‌ ارزش دفتری می‌نامند. ارزش دفتری هر سهم به این شکل حساب می‌شود که تمام بدهی‌ها را از تمام دارایی‌ها کسر می‌کنند و آن چه به دست آمده را بر تعداد سهامی که شرکت منتشر کرده و در دست مردم است، تقسیم می‌کنند.ارزش دفتری هر سهم از تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام (پس از کسر سهام ممتاز) بر تعداد سهام منتشر شده بدست می آید . معمولا در هنگام تاسیس شرکت ، ارزش دفتری و ارزس اسمی با هم برابرند اما با گذشت زمان و تحت تاثیر عملکرد شرکت ، بین ارزش دفتری و ارزش اسمی تفاوت ایجاد می شود .


    ارزش اسمی (Par Value) چیست؟
    در مورد سهام عادی، ارزش اسمی هر سهم مبلغی است که طبق اساسنامه روی هر سهم نوشته شده است. این رقم با ارزش بازار سهم هیچ ارتباطی ندارد. در ایران ارزش اسمی هم سهم 1000 ریال است. در مورد اوراق قرضه یا سهام ممتاز، ارزش اسمی هر برگ است که میزان آن تعیین‌کننده مقدار بهره یا سودی است که...

     به ادامه مطلب مراجعه نمایید .

  • 20 فرودین 1394
    آشنایی با معاملات بر خط بورس

    آشنایی با معاملات بر خط بورس

    اطلاعیه برگزاری دوره آموزشی معاملات بر خط توسط بورس کالای ایران 

    جهت دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

  • 4 اسفند 1393
    فرابورس چیست ؟

    فرابورس چیست ؟

    بازار اوراق بهادار رسمی و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار محسوب می شود که به منظور توسعه صدور و مبادله ابزارهای مالی و پوشش خلاء های ناشی از نداشتن دسترسی بخش عمده ای از صاحبان صنایع به بازار سرمایه، تشکیل شده است. محرومیت طیف وسیعی از بنگاه های اقتصادی از تامین مالی در بازار سرمایه و وابستگی شرکت‌های دولتی یا خصوصی به تامین مالی از طریق سهامداران عمده یا اخذ تسهیلات از شبکه بانکی، منشاء ایجاد این بازار اوراق بهادار جدید به حساب می آید.

    با توجه به نیازمندی های کنونی بازار سرمایه، اهداف و استراتژی فعالیت فرابورس ایران......

    به ادامه مطلب مراجعه نمایید .

  • 25 تیر 1393
    فروش بورس قسمت آخر

    فروش بورس قسمت آخر

    فرآیند فروش سهام در بورس اوراق بهادار همانند فرآیند خرید است، اما در مراحل اولیه، نیاز به اقداماتی متفاوت از چرخه خرید دارد. در این قسمت چرخه فروش سهام با تأکید بر تفاوت‌ها توضیح داده می‌شود...

  • 9 تیر 1393
    فروش بورس قسمت اول

    فروش بورس قسمت اول

    فرآیند فروش سهام در بورس اوراق بهادار همانند فرآیند خرید است، اما در مراحل اولیه، نیاز به اقداماتی متفاوت از چرخه خرید دارد. در این قسمت چرخه فروش سهام با تأکید بر تفاوت‌ها توضیح داده می‌شود.

    ادامه مطلب...

  • 4 تیر 1393
    خرید بورس قسمت دوم

    خرید بورس قسمت دوم

    سفارش‌ خرید

    اشخاص حقیقی و حقوقی پس از دریافت کد معاملاتی، می‌توانند با مراجعه به یکی از شرکت‌های کارگزاری نسبت به ثبت دستور خرید اقدام کنند.


    ادامه مطلب...