
آشنایی مقدماتی با اکسل
این نرم افزار قابلیت پذیرش اطلاعات و داده ها و اعمال عملیات تعریف شده روی آنها را دارد . به کمک این نرم افزار میتوان محاسبات دشوار و پیچیده را به راحتی انجام داد ، اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرد و با کمک ابزار های گرافیکی موجود نمودار های لازم را رسم کرد . همچنین این نرم افزار تعداد زیادی فرمول و تابع آماده در زمینه های مختلف از جمله مالی ، ریاضی و مهندسی ، آمار و .... را در خود جای داده است .
معرفی سلول ها
همانطور که مشاهده کردید صفحه اصلی اکسل یک کاربرگ خالی است . این کاربرگ با خطوط افقی و عمودی بصورت یک جدول بزرگ مشاهده می شود . هر خانه از این جدول یک سلول نام دارد . اطلاعاتی که برای تجزیه و تحلیل باید به اکسل وارد شوند ، در سلول نوشته می شوند . هر کاربرگ اکسل 16384 ستون و 1048576 سطر دارد .
نام گذاری سلول ها
هر ستون اکسل با یک ، دو و یا سه حرف لاتین نام گذاری شده است . نام ستون در بالای آن نوشته شده است . 26 ستون اول هر کاربرگ با یک حرف لاتین و ستون های بعدی با ترکیبی از دو و سه حرف نام گذاری شده اند . در شکل زیر نام ستون ها را مشاهده می کنید .
همچنین هر سطر اکسل نیز با یک شماره مخصوص نام گذاری شده است . در شکل زیر شماره ستون ها را مشاهده میکنید .
هر سلول کاربرگ با یک نام و یا آدرس مخصوص به خود شناخته می شود . نحوه نام گذاری سلول ها به این صورت است که ابتدا نام ستونی که آن سلول در آن قرار دارد و سپس شماره سطر آن بیان می شود . برای مثال سلولی که در ستون D و در سطر 2 قرار دارد با نام D2 شناخته می شود .
سلول فعال
همانطور که قبلا بیان شد، اطلاعات ورودی به اکسل در سلول ها وارد می شوند . هر سلول اکسل می تواند حاوی اطلاعاتی نظیر عدد ، متن ، تاریخ ، عکس ، واحد پولی و فرمول باشد . برای اینکه داده ها به سلول وارد شوند ابتدا باید آنها را فعال کرد . برای فعال سازی یک سلول کافی است با موس یک بار روی آن کلیک نمایید . برای مثال قصد داریم سلول B3 را فعال کنیم تا در آن عملیاتی انجام دهیم . برای این کار با موس روی این سلول یک بار کلیک می کنیم . در تصویر زیر سلول فعال شده B3 را مشاهده می کنید .
همانطور که پیداست شکل ظاهری سلول فعال با سایر سلول ها تفاوت دارد . شماره ستون و نام سطر آن با رنگی متفاوت نمایان و اطراف سلول فعال کادری ضخیم ایجاد می شود .
کادر نام
کادر نام (Name box) کادری است که نام سلول فعال در آن نمایش داده می شود . این کادر در بالای کابرگ قرار دارد . در تصویر زیر محل قرار گیری کادر نام را مشاهده می کنید که در آن نام سلول B3 را که فعال شده نمایش داده می شود .
برای فعال سازی یک سلول از کادر نام هم میتوانید استفاده کنید . فرض کنید می خواهید سلول A2 را فعال کنید . برای این کار کافیست در کادر نام آدرس A2 را نوشته و کلید Enter را بفشارید .
خواهید دید که سلول A2 فعال شده است .
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این پست